Asistenții medicali din România nu mai sunt tentați de Marea Britanie

Trimite și altora

asistentiNumărul asistenților medicali din statele Uniunii Europene care vin să lucreze în Marea Britanie a scăcut cu 90% în cele șase luni de după referendumul din 23 iunie 2016 în care electoratul britanic a votat în favoarea ieșirii din Uniune, potrivit RFI România.

Dacă în luna iulie 2016 au fost înregistrați în Marea Britanie 1.304 asistenți medicali proveniți din statele membre UE, în luna decembrie a aceluiași an numărul lor scăzuse la 101.

Aceeași tendință de scădere drastică a constatat printre doritorii proveniți din România și Cristina Irimie, directoarea unei agenții de recrutare specializată în aducerea de care medicale în Regatul Unit.

”Am spus încă din toamna anului trecut că va scădea numărul celor care doresc să vină să lucreze în Marea Britanie după referendum.

Acum am ajuns la un punct în care nu putem onora comenzi noi pe care le avem din Marea Britanie, deoarece apetitul asistenților medicali și al altor cadre medicale, dar și a îngrijitorilor de persoane în vârstă proveniți din România să se îndrepte spre Marea Britanie.

Este adevărat că această scădere bruscă este determinată totodată și de introducerea testului IELTS, pentru asistenții medicali care doresc să se înregistreze în Marea Britanie.

Angaatorii au venit însă cu tot felul de soluții în sprijinul potențialor angajați și cu toate acestea numărul doritorilor scade în continuare.

Lumea nu mai dorește să se relocalizeze datorită incertitudinii pe care Brexit-ul o aduce”, spune Cristina Irimie.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 5 =