Cum să îţi alegi parbrizul, în cunoştinţă de cauză (A)

Trimite și altora

parbrizeParbrizul este placa transparenta, situata in fata autovehiculului. Rolul acestuia este protejarea conducatorului de ploaie, de vant, de praf, de traznete etc. Acesta este fixat fie prin lipire, avand functie de intarire in cazul torsionarii caroseriei. In ultimul timp sunt confectioanate din sticla duplex. Inainte era folosita sticla securizata, ce nu rezista la torsionare; fie prin montare in cheder (chederul este un profil de cauciuc) ce fixeaza parbrizul intr-o rama su chiar direct pe caroseria automobilului.

Sticla duplex este facuta din cel putin doua straturi de sticla, in combinatie cu cel putin un strat de policarbonat din care se obtine o placa transparenta cu o rezistenta mult mai mare ce ofera o siguranta sporita in timpul conducerii.

Pentru dezghetarea sau dezaburirea parbrizului, in mod normal, parbrizul este incalzit pe partea interioara cu ajutorul curentului electric sau cu aer cald. In cazul incalzirii cu ajutorul curentului electric, acesta este acoperit cu mai multe straturi de materiale inguste ce transmit curentul electric. In cazul unui parbriz din sticla duplex, sunt montate firicele subtiri in folia dintre straturile de sticla.

Dimensiunea, curbura si in mod special culoarea parbrizului, sunt un foarte important element de aspect, ce sunt restranse in functie de cerintele legale dar si de posibilitatea productiei astfel incat acesta sa nu impiedice conducerea in conditii optime si sa faca posibila respectarea legii prin infolierea omologata.

Pentru curatarea exterioara a parbrizului, sunt folosite stergatoarele de parbriz precum si instalatia pentru spalarea acestuia, aparuta recent, pentru imbunatatirea vizibilitatii conducatorului auto si pentru siguranta in trafic a acestuia.

O bine cunoscuta marca producatoare de parbrize este Pilkington. Calitatea firmei Pilkington este recunoscuta pentru continuitate si profesionalismului de care da dovada inca din 1995.

Pilkington este un centru de parbrize ce are in subordine lucratori profesionisti, confectionand parbrize de calitate. Acestia au 24 de sucursale si acopera toata Romania, oferind calitatea necesara unui parbriz de durata.

Puteţi achiziţiona un parbriz pentru masina ta pe www.autopieseonline24.ro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleGrevă spontană la Regionala CFR Cluj. 36 de trenuri nu mai circulă sau au întârzieri
Next articleRFI: Tunul de lumină care poate salva omenirea de asteroizi, inventat la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 5 =