A început cea de-a 18-a ediție a Gaudeamus Cluj

Trimite și altora

gaudeamusCel mai important eveniment cultural al primăverii a început la Cluj. La Caravana Gaudeamus participă peste 70 de edituri din toată țara. Caravana este organizată într-un pavilion mobil în Piața Unirii din centrul Clujului. Evenimentul se va încheia duminică.

Încă din primele ore Caravana Gaudeamus a atras sute de clujeni. Oamenii vin pentru că editurile oferă reduceri consistente. Cărți de bună calitate pot fi cumpărate cu 3, 5 și 10 lei. Un alt factor care îi atrage pe vizitatori este faptul că la Gaudeamus pot găsi cărți care lipsesc din librăriile obișnuite.

La deschiderea Caravanei Gaudeamus au participat numeroși intelectuali clujeni. Printre aceștia și rectorul Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, care a fost efectiv asaltat de cititorii care au dorit autografe pe volumul ”Istoria Transilvaniei”, scris în colaborare cu istoricul Ioan Bolovan.

Reprezentanții editurilor au pregătit și evenimente speciale, precum lansări de carte, întâlniri ale scriitorilor cu publicul sau convorbiri între autori, difuzorii de carte, editori și public. În total, în cadrul Gaudeamus Cluj sunt programate 90 de evenimente culturale și literare. Suprafața totală ocupată de standurile editurilor este de 600 de metri pătrați.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCampionatul European de Gimnastică Artistică umple hotelurile clujene de turiști
Next articleRFI: Magistrații denunță lipsa totală a transparenței în privința legii salarizării
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 − seven =