Tibor Navracsics la Cluj: Fiecare cetățean european ar trebuie să vorbească minim două limbi străine

Trimite și altora

IMG_4149Comisia Europeană susține dezvoltarea multilingvismului, ca mijloc de reducere a șomajului în rândul tinerilor și, de asemenea, ca instrument de păstrare a patrimoniului cultural divers. Unul dintre obiectivele Comisiei Europene este acela ca cetățenii europeni să cunoască minim încă două limbi străine pe lângă limba lor maternă, a declarat la Cluj, la Congresul FUEN, comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics.

”Principiul politicii noastre este ca fiecare cetățean să aibă oportunitatea să învețe două limbi străine de la o vârstă foarte fragedă și să le folosească efectiv, pe lângă limba sa maternă. Multe dintre statele membre au pus în practică acest obiectiv al limbii materne plus alte două, iar deja peste 60 la sută dintre elevii din aceste state studiază două sau mai multe limbi străine”, a spus comisarul european.

Comisarul europeană Tibor Navracsics a declarat că nu există competențe directe ale Comisiei Europene în domeniul Educației, însă multilingvismul este încurajat prin intermediul unor instrumente precum Erasmus+ sau prin intermediul unor proiecte dedicate educației.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × five =