Principele Charles al Țării Galilor a dezvăluit la Cluj de ce vine atât de des în România

Trimite și altora

charles la ubbAlteţa Sa Regală Principele Charles al Ţării Galilor a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai. Această distincţie i-a fost acordată pentru eforturile sale de a păstra patrimoniul cultural, tradiţiile şi diversitatea naturii României, potrivit ClujToday.ro.

 

Moştenitorul Coroanei Britanice, Alteţa Sa Regală Principele Charles al Ţării Galilor, a început discursul său de recepţie a titlului de Doctor Honoris Causa în limba română.

Alteţa Sa Regală a amintit că această distincţie vine exact la 20 de ani de la prima sa vizită în România. În discursul său, Principele Charles al Ţării Galilor a făcut elogiul Transilvaniei şi al modului în care în această parte a Europei este păstrată diversitatea naturii, modul armonios în care oamenii trăiesc în comunităţile tradiţionale, multiculturalismul şi maniera în care oamenii îşi păstrează moştenirea culturală.

”Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România. Ce anume o face atât de specială, atât de atrăgătoare? Pentru mine, răspunsul este clar: voi, prietenii mei români. Peisajul vostru natural şi cultural, tradiţiile voastre, dar şi, de asemenea, capacitatea voastră de a inova şi de a schimba ceea ce sunteţi după secole de istorie, identitatea voastră şi ceea ce puteţi face, energia schimbării pe care o puteţi mobiliza”, a spus Principele Charles.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

6 + 1 =