Martin Sieg, Fundația Konrad Adenauer: România trebuie să continue lupta împotriva corupției

Trimite și altora

siegRomânia trebuie să continue lupta împotriva corupției și să consolideze instituțiile democratice și statul de drept, este de părere Martin Sieg, șeful biroului din România al fundației Konrad Adenauer. Fundația germană a finanțat programe importante în domenii precum consolidarea societății civile sau apărarea libertății de exprimare.

Șeful biroului din România al fundației Konrad Adenauer, Martin Sieg, este de părere că românii au parcurs un drum lung dinspre comunism spre o democrație de tip occidental. El este de părere că România poate fi considerată un model pozitiv, însă societatea românească trebuie să continue lupta împotriva corupției și pentru consolidarea statului de drept.

”În primul rând, cred că românii au multe lucruri de care trebuie să fie mândri. România, în mod special, a reușit să consolideze domnia legii în ultimii 20 – 25 de ani și într-o comparație regională, poate mai mult decât alte societăți au făcut-o. În al doilea rând, românii pot fi mândri de angajamentul societății în apărarea unor asemenea valori. Și am văzut acest lucru în marile demonstrații care au avut loc la începutul acestui an în București, dar și în multe alte orașe”, a spus Martin Sieg.

Martin Sieg este de părere că acum este rândul politicienilor să facă eforturi pentru a consolida încrederea oamenilor în democrație.

”Toate partidele din această țară, dar și Guvernul împreună cu Opoziția, trebuie să se gândească la cum să crească încrederea societății în partide și în democrație. Acesta în primul rând. În al doilea, cred că în politica românească, indiferent de ce prevede Constituția, legea fundamentală a statului este folosită cam mult în lupta politică”, a adăugat Martin Sieg.

Martin Sieg crede că mediul politic românesc trebuie să își dezvolte un respect mai mare pentru practicile democratice, indiferent că acestea sunt prevăzute în legi sau sunt doar cutume. El afirmă că România trebuie apreciată și încurajată pentru eforturile asumate de cea mai mare parte a societății pentru a deveni un stat de drept pe deplin funcțional și o democrație matură.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul găzduiește conferința Open Innovation 2.0
Next article47 de speakeri vor urca pe scena Techsylvania 2017 pentru a vorbi despre viitorul tehnologiei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen + twelve =