Magie în salină sau un refugiu inedit din calea caniculei

Trimite și altora

Un refugiu din calea caniculei este reprezentat de saline. Atât cele naturale, cât și cele artificiale oferă aer rece, dar și efecte binefăcătoare asupra sistemului respirator. La Cluj, pentru a-i atrage pe copii, în salina Saltera de pe strada Horea au loc spectacole de magie.

Salinele răcoroase reprezintă o soluție pentru cei care doresc să scape de căldura de afară. Temperatura din interiorul lor poate fi cu până la 15 grade mai mică decât cea arătată de termometrele din oraș. De aceea, mulți părinți își duc copiii la salină pentru a profita de răcoare, dar și de efectele benefice ale aerului sărat. Însă, pentru că cei mici se plictisesc repede, proprietarul unei saline artificiale din Cluj, Saltera, Cătălin Dan, a decis să organizeze spectacole de magie.

Salinele din Cluj folosesc un amestec de sare de Himalaya, renumită pentru aspectul său frumos, și de sare extrasă din minele din Transilvania, precum cea din Praid sau cea din Dej. Aceasta nu arată la fel de frumos ca sarea adusă din Asia, însă are efecte terapeutice mai bune.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY