Spital regional privat la Cluj, o investiţie de 15 milioane de euro a reţelei Regina Maria

Trimite și altora

Spitalul regional privat Regina Maria va fi deschis pe strada Dorobanţilor din Cluj-Napoca, în primul trimestru din 2018. Unitatea reprezintă cea mai mare investiţie a companiei din afara Bucureştiului. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Horia Ciorcilă, în calitate de persoană fizică, nu de reprezenntant al BT, a precizat conducerea reţelei de sănătate Regina Maria. Valoarea totală a proiectului se ridică la 15 milioane de euro.

Spitalul se va întinde pe 4 etaje (plus parter şi alte două nivele la subsol) şi va avea o suprafaţă de 7000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulţi şi copii, ambulatoriu multidisciplinar şi de o serie de specialităţi medicale şi chirurgicale pentru adulţi şi copii. Spitalul va avea peste 300 de angajaţi.

În prezent, Regina Maria are la Cluj două policlinici,  două laboratoare, un punct de recoltare, un centru de medicina muncii şi un centru de expertiză în diabet, nutriţie şi boli metabolice. La nivel local, furnizorul medical are peste 300 de angajaţi, dintre care peste 150 sunt medici ce acoperă 32 de specialităţi medicale.

În 2016, 150.000 de pacienţi au trecut pragul policlinicilor din oraş. Tot anul trecut, medicii Regina Maria Cluj au acordat peste 210.000 consultaţii şi au efectuat peste 420.000 de analize de laborator. De asemenea, peste 40.000 de angajaţi ai unor companii clujene sau multinaţionale au abonamente medicale la Regina Maria.

Două achiziţii în Cluj, în 2017

În pregătirea deschiderii primului spital privat multidisciplinar din Cluj, Regina Maria a cooptat în Reţea serviciul privat de medicină de urgenţă Prompt URG, care asigură transport medical asistat, ambulanţă privată, consultaţii şi îngrijiri la domiciliu. Prompt URG dispune de o flotă de 12 ambulanţe şi de o echipă formată din 6 medici, 6 asistenţi medicali şi 21 de ambulanţieri. Bazele Prompt URG au fost puse în 2004 de Sabin Giurgiu, după o experienţă de peste 15 ani în coordonarea parcului logistic al serviciului public de ambulanţă din Cluj-Napoca. Din 2006, dr. Carmen Diaconescu, medic primar de urgenţă cu peste 20 de ani de experienţă, s-a alăturat ca acţionar şi coordonator al activităţii medicale. 

A doua achiziţie a fost Laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul pieţei locale pe zona de anatomie patologică şi citologie. Santomar OncoDiagnostic are o experienţă de aproape 10 ani în Cluj-Napoca şi reuneşte 18 medici specialişti, experimentaţi în rezolvarea cazurilor complexe, cu rezultate caracterizate prin promptitudine şi acurateţe. Santomar a început în 2008 ca o afacere de familie, coordonată din punct de vedere medical de Dr. Rareş Buiga, şeful departamentului de Anatomie Patologică din Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj, cu o experienţă de peste 24 de ani în domeniu.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY