România, campioană europeană la creșterea producției de vin

Trimite și altora

România este o adevărată campioană la creșterea producției de vin în acest an. În timp ce, la nivel mondial, în 2017, producția de vin va fi mai mică cu 8,2 la sută comparativ cu 2016, în România, producția de vin va crește cu 64 la sută. Producătorii de vin din Transilvania spun că, în plus, calitatea vinului din acest an va fi una deosebită, deoarece podgoriile nu au fost prea afectate de înghețul de după Paște.

În acest an, România va produce 5,3 milioane de hectolitri, estimează reprezentanții asociațiilor de producători. Astfel, România se va situa pe locul 13 în lume în clasamentul producătorilor de vin.

În Uniunea Europeană, există doar patru țări care în acest an vor avea o producție de vin mai mare decât în 2016. Este vorba de Portugalia, cu 6,6 milioane de hectolitri, de Ungaria cu 2,9 milioane de hectolitri și de Austria cu 2,4 milioane de hectolitri.

Cei mai mari producători de vin cunosc scăderi consistente ale producției de vin în acest an: Italia va produce cu 23 la sută mai puțin, Franța cu 19 la sută și Spania cu 15 la sută, potrivit TransylvaniaToday.ro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleStatistică alarmantă a mediului de afaceri din România
Next articleOPINIE. Regele Mihai cel Bun
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five + 5 =