RFI: Directorul BVB pleacă. Bursa de la Varșovia, în anticameră. Bucureștiul, încă pe trotuar

Trimite și altora

Directorul general al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski, a demisionat vineri din funcție, se precizează într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției, fără a fi oferite mai multe detalii. BVB a ratat și anul acesta trecerea de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă, iar competiția cu Bursa de la Varșovia, principala din regiune, e pierdută net, potrivit RFI România.

Raportarea la Polonia e firească,  pentru că amândouă au pornit la începutul anilor 90, explică, la RFI Liviu Moldovan, analist economic. În cel mai optimist scenariu însă, Bursa autohtonă va fi promovată abia în 2019. La București sunt acum sub 100 de companii emitente, în vreme ce la Varșovia numărul lor se apropie de o mie, continuă comparația analistul economic Liviu Moldovan.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleConsens politic: România trebuie să adere la moneda euro și să se apropie de nucleul dur al Uniunii Europene
Next articleȘeful Colegiului Psihologilor a rămas fără titlul de doctor
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 3 =