Floreștiul a devansat Clujul la capitolul investiții rezidențiale

Trimite și altora

Floreștiul a atras un volum mai mare de investiții rezidențiale decât Cluj-Napoca, din punctul de vedere al unităților locative livrate pe piață. Potrivit unui studiu Coldwell Banker România, în ultimii 10 ani, în Florești au fost construite 16.300 de apartamente, în timp ce în Cluj-Napoca au fost construite doar 12.400 de apartamente noi.

Tendința este observată, spun autorii studiului, în mai multe orașe mari din România. Raportul Coldwell Banker a analizat piețele imobiliare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov și Sibiu și a constatat că, în aceste șapte orașe, 54 dintre apartamentele noi au fost construite în în suburbii în anul 2016. Cea mai mare disproporție a fost înregistrată în București, Timișoara și Sibiu, unde numărul apartamentelor construite în suburbii a fost dublu față de cel al apartamentelor construite în interiorul orașelor. Analiștii companiei de consultanță Coldwell Banker cred că tendința se va menține și în acest an. 

Comments

comments

SHARE
Previous articleMaghiarii de la WizzAir recrutează stewardese la Cluj
Next articleConsiliul Județean a predat Ministerului Sănătății amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × four =