Peste 295.000 de hectare de păduri virgine, identificate în România de către Greenpeace

Trimite și altora

Activiștii organizației ecologiste Greenpeace au identificat peste 295.000 de hectare de păduri virgine în România. Acțiunea de identificare a avut loc în colaborare cu experți ai Universității Eberswalde din Germania și ai Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

În total, experții au evaluat aproximativ 6 milioane de hectare de pădure. În clasamentul județelor cu cele mai mari suprafețe de pădure virgină conduce Brașovul, cu 49.000 de hectare, urmat de Caraș-Severin, cu peste 39.000 de hectare, și de Argeș, cu peste 38.000 de hectare. În județul Cluj, cele mai mari suprafețe de păduri virgine se află în Munții Apuseni.

Activiștii Greenpeace au declarat că așteaptă din partea Guvernului măsuri concrete pentru protejarea acestor păduri. În aceste păduri trăiesc aproximativ 13.000 de specii animale și vegetale, printre care se numără urși bruni, lupi sau râși.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePetiţie on-line: Avocatul Poporului, rugat să atace la Curtea Constituţională revoluţia fiscală
Next articleVolumul comerțului on-line din România va depăși 2,8 miliarde de euro în 2017
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 2 =