20% din gospodăriile din România sunt afectate de sărăcie energetică

Trimite și altora

In România, 20% din gospodării sunt afectate de sărăcie energetică, iar măsurile de combatere a sărăciei energetice sunt insuficiente și ineficiente. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat în perioada martie-noiebrie 2017 de Centrul pentru Studiul Democrației (CSD). Cercetătorii au  examinat tema sărăciei energetice și a consumatorului vulnerabil din România și Europa, într-un proiect de cercetare susținut de Enel România.

„Sărăcia energetică, înțeleasă ca o problemă de suportabilitate a facturii, dar și ca acces deficitar la mijloace moderne de asigurare a confortului în locuință, este un fenomen răspândit la nivelul Uniunii Europene, România fiind cu precădere afectată. Sărăcia energetică este un factor important de marginalizare socială, iar lipsa de suportabilitate a facturii sau de acces la forme moderne de energie generează obstacole în parcursul educațional și socio-economic al comunităților” – arată reprezentanții CSD.

Redimensionarea și simplificarea ajutoarelor pentru încălzire, îmbunătățirea eficienței energetice și măsurile nonfinanciare ar reduce incidența acestui fenomen, mai spun specialiștii care au realizat acest sudiu.

Centrul pentru Studiul Democrației este un think tank fondat în 2006 de Facultatea de Științe Politice a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Mai multe informații în raportul extins, disponibile pe siteul CSD www.democracycenter.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Oraşul accidentelor de tot soiul
Next articleMai mult de 300 de stewardese pregătite la Cluj au fost deja angajate
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × two =