Mii de români s-au strâns la Alba Iulia pentru a serba 1 Decembrie. Au trecut 99 de ani de la Marea Unire

Trimite și altora

Mii de români din toate colțurile lumii s-au strâns la Alba Iulia pentru a serba 1 Decembrie. Oamenii participă la ceremoniile oficiale organizate pentru a celebra împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire.

Unii dintre oameni au venit cu mașini din zone precum Călărașiul. Alții au venit tocmai din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Există și oameni care au alergat pe jos dintre Teiuș spre Alba Iulia pentru a celebra astfel ziua Marii Uniri. Oamenii poartă eșarfe și fulare tricolore și au venit cu drapele naționale de toate dimensiunile.

Ziua Marii Uniri a început cu depuneri de coroane și jerbe de flori la statuile lui Ion I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Regelui Ferdinand I, Reginei Maria și voievodului Mihai Viteazul. A urmat deschiderea Festivalului Gustului Românesc, cu bucătarul Cătălin Scărlătescu, apoi o scenetă care reprezintă primirea soliilor din cetățile de scaun. Un alt eveniment a fost un Te Deum oficiat în catedrala ortodoxă a Încoronării, ridicată după Marea Unire, pentru a servi drept loc de încoronare Regelui Ferdinand I și Reginei Maria ai României.

De la ora 13.00 a început o paradă militară, la care au participat 400 de militari ai Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului de Interne, precum și 45 de vehicule de luptă. Urmează un spectacol folcloric, o conferință Repatriot, un foc de artificii, precum și un concert rock cu Iris, Compact și Holograf.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY