Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce va fi directorul medical al Spitalului Regia Maria din Cluj

Trimite și altora

Prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă de la începutul anului 2008, Rețeaua de sănătate Regina Maria îl anunță pe Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce în calitate de Director Medical al Spitalului Regina Maria din Cluj – care va fi inaugurat  în prima parte a anului 2018.

Având în spate o experiență didactică și profesională semnificativă, dublată de experiența administrativă dobândită ca șef de secție și rector, Prof. Univ. Dr. Ciuce va conduce unitatea medicală ce se va întinde pe 4 etaje și va avea o suprafață de 7000 de mp, dispunând de maternitate, cameră de gardă 24/7, ambulatoriu multidisciplinar și de o serie de specialități medicale și chirurgicale pentru adulți și copii. Spitalul reprezintă cea mai mare investiție REGINA MARIA din afara Bucureștiului. Valoarea totală a proiectului se ridică la 15 milioane de euro, va crea 300 de noi locuri de muncă și va deservi și pacienții din județele limitrofe.

„Suntem bucuroși și onorați să îl avem alături de noi pe profesorul dr. Constantin Ciuce, un etalon în ceea ce privește înalta pregătire și calitatea actului medical. Avem certitudinea că experiența sa profesională, precum și echipa formidabilă de medici de aici, vor transforma spitalul într-un reper de excelență medicală. Ne dorim să susținem performanța medicală clujeană, în folosul pacienților și pentru îmbunătățirea calității vieții acestora și avem toată încrederea în rolul extraordinar pe care noul nostru director medical îl va avea în tot acest proces”, a declarat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate Regina Maria.

„Îmi doresc să formez echipe pluridisciplinare, care să poată oferi soluții terapeutice pacienților de orice vârstă, într-un sistem integrat”, a declarat prof. univ. dr. Constantin Ciuce.

Medic primar, cu dublă specializare în chirurgie generală și vasculară și o experiență clinică dobândită în peste 35 de ani de activitate chirurgicală, Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce a abordat de-a lungul carierei cazuri din ce în ce mai dificile. Astfel, a ajuns să opereze pacienți cu afecțiuni digestive benigne și maligne, de la esofag la rect, afecțiuni ale ficatului, pancreasului sau ale splinei, endocrine – tiroidă, paratiroidă, suprarenale, timus, patologie vasculară arterială a membrelor și a organelor abdominale, venoasă și limfatică.

În tot ceea ce facem este important să avem dorința de a fi egalul celor mai experimentați și să avem capacitatea de a urmări progresul, tot ceea ce este nou în specialitatea noastră. Îmi doresc să particip la construirea și consolidarea unui mod integrat de a practica medicina într-un spital monobloc, în care siguranța actului medical să se bazeze pe profesioniști și tehnologie de ultimă generație, iar relația medic-pacient să aibă la bază respect și profesionalism. Mă identific cu valorile promovate de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA și mă bucur să ducem mai departe tradiția de excelență a medicinei clujene. Consider noua poziție o provocare și un nou început și îmi doresc să formez echipe pluridisciplinare care să poată oferi soluții terapeutice, într-un sistem integrat, pacienților de orice vârstă, de la chirurgia fetală la cea a vârstnicului”, a declarat Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce.

Printre principalele atribuții ale prof. univ. dr. Ciuce, în noua funcție, se regăsesc: trainingul și mentoratul profesioniștilor capabili să profeseze la standardele medicinei actuale și dornici să privească în viitor, dispuși să lucreze în echipă; crearea unui mediu în care respectul pentru demnitatea omului bolnav să devină reflex; adoptarea progreselor tehnologice cu beneficii demonstrate pentru pacienți; identificarea potențialelor probleme cu care se poate confrunta personalul medical și găsirea de soluții pentru remedierea lor. În plus, acesta va fi responsabil de evaluarea periodică a activității medicale și a gradului de satisfacție a pacienților, va gestiona programe de educație continuă pentru personalul medical și va monitoriza implementarea standardelor de calitate și siguranță din noua unitate medicală.

Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce se bucură de o activitate intensă publicistică și editorială, în cercetare experimentală și clinică, dar și academică, este organizatorul a numeroase manifestări științifice și membru în societăți importante din țară și străinătate.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Zbuciumata viață a Regelui Mihai
Next articleClujenii au organizat un nou protest spontan, contra tentativelor de a modifica legile Justiției
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × 1 =