Comisarul european Corina Crețu cere mai multe proiecte de infrastructură din partea autorităților române

Trimite și altora

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, face apel la autoritățile române să trimită Comisiei Europene mari proiecte de infrastructură pentru transport, pentru a putea absorbi fondurile europene alocate acestui domeniu. Corina Crețu a declarat că ultimul mare proiect românesc de infrastructură care a ajuns pe masa comisarilor europeni este cel legat de extinderea metroului din București de la Gara de Nord în zona Otopeni.

Potrivit comisarului european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, autoritățile române trebuie să facă eforturi pentru a utiliza mai bine banii europeni. Ea a declarat că în special în domeniul infrastructurii de transporturi există loc de mai bine.

De asemenea, Corina Crețu a declarat că banii europeni ar putea fi folosiți pentru autostrăzi precum cea dintre Sibiu și Pitești ori pentru Autostrada Montana, care ar urma urma să lege Moldova și Transilvania. Ea a afirmat că banii din actualul buget european pot fi folosiți pentru realizarea tuturor studiilor tehnice, iar construcția efectivă ar putea începe din 2021, cu bani din viitorul buget al Uniunii.

Declarațiile comisarului european pentru Dezvoltare Regională au fost făcute în cadrul unui dialog public cu cetățenii, care a fost găzduit de Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. La acest dialog au mai participat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, și europarlamentarul Daniel Buda.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY