Grupul Purcari își extinde prezența pe segmentul premium și mediu+ din China

Trimite și altora

Grupul românesc din Basarabia Purcari ȋşi consolidează prezenţa pe segmentul premium și mediu+ din China prin extinderea gamei de produse disponibile pe această piaţă. Astfel, Grupul Purcari va livra în China 14 sortimente produse de Bostavan și Bardar, din gamele Daos Reserve, Ice Wine Daos, spumantele Daos și brandy-ul Doas.  

“Piața din China reprezintă unul din punctele noastre de interes, iar succesul înregistrat până în acest moment cu gama mainstream Daos ne-a convins de potențialul pe care produsele noastre îl au în această zonă. Pornim încrezători acestă nouă etapă de consolidare a prezenței noastre pe piața din China și suntem nerăbdători să vedem primele reacții ale iubitorilor de vin din această țară legate de noile game oferite.”, a declarat Artur Marin, director comercial al grupului Purcari.

Consumatorii din China se vor putea bucura de sortimente variate de vin, de la Daos Reserve Merlot, un vin sec roșu ce impresionează prin aroma de mure și cireșe, gust echilibrat cu note de fructe negre și tanini moderați, la Daos Ice Wine, vin alb de desert, realizat din struguri înghețați la -10˚C, cu arome fine de piersici, caise şi mango, note lungi de miere pe fundal, sau spumantele Daos, create de vinificatorul italian Federico Giotti, după o rețetă italiană, care cuceresc prin gustul nobil, dominat de note fructate.

Pentru producerea gamelor Daos sunt folosiți struguri din podgoriile Etulia și Onești din Republica Moldova, microregiuni caracterizate de condiţii climaterice considerate de specialiști  drept ideale pentru cultivarea soiurilor de struguri pentru vinurile roşii și albe. Strugurii sunt recoltaţi în momentul maturării depline, iar recoltarea lor are loc manual. În plus, vinurile Daos Reserve sunt maturate între 6 și 12 luni.    

Prezentarea produselor va avea loc în cadrul a două expoziții dedicate ȋn China, în luna martie, și vor fi disponibile la raft, pentru început, în partea estică a acestei ţări. 

Asia reprezintă o cotă de 4% din vânzările vânzările produselor finite ale grupului, în primele nouă luni din 2017. China este printre cele mai mari piețe ale vinului din lume, cu o cotă de 4.582 milioane de litri în 2016, potrivit Euromonitor, iar importurile de vin au înregistrat un avans anual de 45% în 2016. Datele Euromonitor mai relevă şi un potențial de consum semnificativ pentru vin în China. În 2016, consumul per capita a fost ȋn această ţară de 3.3 litri, comparativ cu  16.3litri per capita în România. 

Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzând o familie de patru vinării, ȋn Basarabia şi România: Vinăria Purcari, Vinăria Bostavan, Crama Ceptura şi Vinăria Bardar, care circa 1.060 hectare de viţă de vie ȋn gestiune. Grupul este liderul segmentului premium ȋn Romania, cu o reţea de exporturi care acoperă peste 30 de ţări. Fondată ȋn 1827, Vinăria Purcari este cea mai medaliată vinărie din Europa Centrală şi de Vest la Decanter Londra ȋn 2015-2016. Compania Purcari este Furnizor Oficial al Casei Regale a României. 

Comments

comments

SHARE
Previous articleCFR oferă reduceri la biletele de tren în zilele de Sfântul Valentin și de Dragobete
Next articleElectric Castle oferă granturi în valoare de 15.000 de euro
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × 5 =