Românii din Diaspora pot primi 45.000 de euro dacă pornesc un start-up în țară

Trimite și altora

45.000 de euro este suma pe care o pot obține românii din Diaspora care vor să deschidă un start-up în România. Banii le vor fi oferiți prin intermediul unui proiect european, Ro-Win, câștigat de un consorțiu condus de grupul Educativa. Concret, cei care vor să creeze un start-up în țară și să se întoarcă din străinătate vor primi suma de 35.000 de euro, la care se adaugă cursuri on-line de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere în valoare de 10.000 de euro. Banii provin de la Uniunea Europeană, din Fondul Social European, care finanțează Programul Operațional Capital Uman destinat României.

”Orice participant interesat de programul Diaspora Start-up va trebui să depună un dosar prin care se înscrie oficial în grupul țintă și pe baza căruia își atestă eligibilitatea. Pe site-ul RO-WIN (www.ro-win.ro) pot fi găsite toate documentele ce trebuie depuse pentru a avea un dosar complet. Celor care se înscriu prin proiectul RO-WIN li se atribuie un cont online pentru a își depune mai ușor dosarele. Tot ei beneficiază în exclusivitate de sesiuni online de informare și webinarii care să le faciliteze accesul către finanțare”, spune reprezentantul echipei de proiect Mihai Zant. El a mai precizat că, prin acest proiect, vor fi finanțate 36 de start-up-uri.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Infecțiile de la Spitalul epidemic
Next articleSalina Turda rămâne cel mai vizitat obiectiv turistic din România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven + 17 =