Hajduszoboszlo, ”litoralul” din Ungaria care atrage mii de turiști români

Trimite și altora

O mică stațiune din estul Ungariei a devenit un adevărat litoral al românilor din Transilvania. Hajduszoboszlo are mai puțin de 25.000 de locuitori, dar adăpostește cel mai mare complex turistic cu ape termale din Ungaria. În stațiune s-au stabilit și români, care au cumpărat sau au preluat managementul unor hoteluri sau pensiuni. Acest lucru se vede cu ochiul liber: meniurile din restaurante sunt tipărite și în limba română, iar drapelul României flutură nestingherit chiar în centrul stațiunii.

Hajdusoboszlo este o localitate care a devenit faimoasă pentru apele sale termale. Cu ajutorul banilor europeni, a fost construit unul dintre cele mai mari ștranduri termale din Europa. Prețurile mici, infrastructura bună și gastronomia excelentă atrag în fiecare zi mulți români, mai ales din vestul țării. Unii dintre români s-au stabilit în stațiunea maghiară și și-au deschis afaceri în turism. Acesta este și cazul Evei Palvolgyi, originară din Oradea, care conduce un hotel de trei stele. Hotel Karadi.

Hajduszoboszlo este o stațiune liniștită, astfel că atrage multe cupluri cu copii. Mulți dintre români spun că preferă să se odihnească în stațiunile din Ungaria deoarece sunt mai puțin aglomerate decât cele din vestul României, iar turismul este mai bine organizat. De asemenea, contează și faptul că prețurile sunt de multe ori mai mici în Ungaria decât în stațiunile din Transilvania.

Urmăriți un reportaj realizat de Claudiu Pădurean pentru Radio România Actualități.

Comments

comments

SHARE
Previous articleÎncă 25 de autobuze electrice pentru Cluj
Next article23 ianuarie, Ziua Internațională a Plăcintelor. Care este preferata românilor?
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

8 + 8 =