Iohannis: Solicit public demisia premierului Viorica Dăncilă, îi retrag încrederea

Trimite și altora

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că-i retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, care nu face faţă poziţiei de prim-ministru. Şeful statului îi solicită public demisia, anunță RFI România.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit UPNews.ro:

 

– Întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă nu s-a mai ţinut, dar asta nu schimbă cu nimic lucrurile. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul între Guvern şi PSD pe de o parte şi BNR pe de cealaltă parte. Rolul BNR este unul foarte clar determinat şi calitatea principală este independenţa ei faţă de voinţa politică, faţă de Guvern şi faţă de alte autorităţi ale statului. Este foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării şi chestionează această independenţă. Acest lucru s-a putut vedea din declaraţiile unor personae din conducerea PSD şi mă îngrjirorează. BNR-ul nu poate să fie acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent.

 

– Este de dorit ca politicile BNR şi ale Guvernului să fie într-o măsură rezonabilă corelate, asta înseamnă discutate. Am dorit să mediez între ei. Doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru.

 

– Săptămâna trecută, în Guvern, s-a discutat un document secret pe politică externă. A fost o mare greşeală. Trebuie să fie consultat preşedintele, lucru care nu s-a întâmplat. În Constituţie, în toate deciziile CCR, în practica politică din România, se statuează şi se ştie că este nevoie în interesul României, nu al altcuiva, de o consultare instituţională între premier şi preşedinte, că este nevoie în interesul României, nu al cuiva particular ca autorităţile publice să colaboreze loial. Aceste lucruri şi nevoi ale statului nu au fost înţelese de doamna Dăncilă.

 

– Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie, Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie: doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României.

Comments

comments

SHARE
Previous articleProgram pentru creșterea porcilor din rasele Mangaliță și Bazna
Next articleClujToday.ro: A început strângerea de bani pentru Fondul Jazz in the Park
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

four + eighteen =