Un clujean a renunțat la cariera de profesor de matematică pentru a deveni fermier. Acum conduce o afacere de milioane de euro

Trimite și altora

Agricultura redevine o activitate rentabilă în Transilvania. Cooperativa Someș-Arieș reunește mai mult de 40 de ferme axate pe producția de lapte, dar care își produc singure furajele. Reprezentanții acestei cooperative au suficientă forță pentru a negocia prețuri mai bune și condiții mai bune de plată cu procesatorii de lapte. Una dintre aceste ferme se află situată în satul Viișoara și este condusă de Ovidiu Onișor, care a renunțat la cariera de profesor de matematică pentru a deveni fermier, alături de tatăl său. Acum, ferma familiei Onișor are 600 de capete de vită și valorează câteva milioane de euro.

Ferma din Viișoara a fost construită în perioada comunistă, iar după anul 1989 a cunoscut o perioadă de decădere. În momentul privatizării, ea se afla pe marginea falimentului, își amintește Ovidiu Onișor.

În momentul preluării fermei, el se pregătea pentru a deveni profesor. Însă tatăl său i-a cerut să îl ajute să pună pe roate afacerea familiei, astfel că Ovidiu Onișor a luat decizia de a deveni fermier. De aceea, după ce a terminat prima facultate, el a redevenit student, de data aceasta la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

Ferma din Viișoara este acum una dintre cele mai solide din Transilvania. Ea dispune de vitele sale, de utilaje mecanizate pentru hrana animalelor și pentru muls, de zone pentru reproducție, dar și de terenurile și utilajele necesare cultivării terenului. În fiecare zi, ferma din Viișoara livrează către procesatori 5.000 de litri de lapte, iar cantitatea aceasta ar urma să crească în viitorul apropiat.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

ten + four =