ViaCluj.tv: La Chișinău se naște un nou Silicon Valley

Trimite și altora

Industriile creative cunosc o dezvoltare explozivă în Chişinău. Cea mai consistentă dezvoltare este cea a sectorului IT. Motivele pentru care se petrece acest lucru sunt patru la număr. Primul este reprezentat de calitatea înaltă a învăţământului oferit de universităţile moldoveneşti care formează specialişti în acest domeniu, potrivit ClujToday.ro.

 

Al doilea motiv este faptul că Republica Moldova are o fiscalitate relaxată în acest domeniu: pentru un angajat, companiile IT plătesc o taxă unic de doar 7 la sută din venituri. Al treilea motiv este acela că IT-ştii moldoveni au competenţe lingvistice foarte bune, pentru că sunt capabili să comunice deopotrivă în română, rusă şi engleză. Iar al patrulea motiv este reprezentat de infrastructura excelentă a reţelelor de Internet. Cel mai mare jucător privat de pe piaţa telecomunicaţiilor din Republica Moldova este grupul StarNet. Reprezentanta acestui grup, Aurelia Salicov, a oferit, în platoul ViaCluj.tv detalii despre modul în care la Chişinău ia naştere un posibil Silicon Valley din Basarabia.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: A muri occidental
Next articleVinurile românești se bucură de tot mai multă trecere în străinătate
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − two =