Nebrazii sau cum niște obiecte neînsuflețite pot salva brazii vii

Trimite și altora

O asociație din Cluj, Urbannect, vinde pe Internet nebrazi. Este vorba de obiecte de podoabă care vor aduce atmosfera Crăciunului în casele sau birourile cumpărătorilor, fără a sacrifica un copac viu pentru acest lucru. Sumele încasate din vânzarea nebrazilor vor fi donate Asociației Tășuleasa Social, care va utiliza banii pentru a finanța, la primăvară, plantarea unor brazi adevărați în diferite zone din Transilvania.

Tradiția pomului de Crăciun din România datează de pe vremea Regelui Carol I, care a împodobit primul astfel de pom în Palatul Regal. Originile tradiției sunt germanice, însă pomii de Crăciun au devenit îndrăgiți în întreaga lume. Ultimele decenii au adus însă îngrijorări legate de ritmul rapid al defrișărilor masive, astfel că cei preocupați de protecția mediului au început să caute alternative la tăierea brazilor. Printre aceste alternative se numără brăduții artificiali sau cei plantați în ghivece, care pot fi răsădiți în natură după Crăciun. ”La Cluj, membrii unei asociații numite Urbannect au inventat un concept nou: nebrazii”, spune fondatorul comunității Urbannect, arhitectul Dan Clinci.

”Nebrazii pot fi confecționați din orice materii prime, de la săgeți de tir cu arcul la deșeuri de plastic sau CD-uri vechi. Esențial este ca ei să fie creați împreună cu familia sau prietenii, în spiritul Crăciunului”, mai spune Dan Clinci.

Unii dintre cei care au confecționat nebrazi au decis să îi ofere spre vânzare pe Internet. Sumele strânse astfel vor ajunge în conturile Asociației Tășuleasa Social, care a început o campanie de reîmpădurire a unor zone din Transilvania. Astfel, nebrazii vor ajuta la plantarea unor brazi adevărați în locurile defrișate irațional în ultimii ani.

Foto: Tiberiu Matei

Comments

comments

SHARE
Previous articleClădirile fabricii Clujana, cumpărate de Consiliul Județean Cluj
Next articleReparație istorică: Parlamentul a aprobat înființarea Institutului Regele Mihai I
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twelve − nine =