Bloggeri, medici și bucătari celebri colaborează pentru a reduce risipa de pâine

Trimite și altora

Bloggeri, medici nutriționiști și bucătari celebri colaborează pentru a combate risipa alimentară. Inițiativa lor este susținută și de companiile care produc alimente. Un bun exemplu al risipei alimentare este pâinea.

În medie, un român aruncă în fiecare an câte 22 de kilograme de pâine. Acest lucru înseamnă că românii irosesc în fiecarean o cincime din pâinea pe care o cumpără. Statisticile oficiale arată că, în medie, un român consumă 96 de kilograme de pâine pe an, cu mult peste media europeană, care este de 82 de kilograme de pâine pe an. Pentru a reduce rispa alimentară, o fabrică de pâine din Câmpia Turzii, La Lorraine, a fost de acord să producă așa-numitele porții inteligente, mai mici și mai adaptate nevoilor de consum. Campania de prevenire a risipei alimentare este susținută de personalități precum Adrian Hădean sau Mihaela Bilic.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul va avea o școală italiană
Next articleRFI: Mai mulți bani europeni pentru regiunile sărace
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY