Academia Internațională a Sfântului Mauritius, o prezență tot mai intensă în Transilvania

Biserica Catolică își intensifică acțiunile caritabile, care sunt tot mai vizibile, în contextul vizitei Papei Francisc în România. Una dintre cele mai dinamice organizații este Academia Internațională a Sfântului Mauritius, condusă de cardinalul Francisc Monterisi și de ducele italian Fabrizio Mechi. Această academie, care este organizată precum un ordin cavaleresc modern, a făcut numeroase donații în beneficiul spitalelor din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, dar și în folosul mănăstirii ortodoxe de la Dumbrava. În România, priorul academiei este Prea Sfinția Sa Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.

Academia Internațională a Sfântului Mauritius a fost fondată în Italia, la inițiativa militarilor din trupele montane. Ei au dorit să omagieze în acest fel memoria Sfântului Mauritius, spune rectorul Academiei, ducele Fabrizio Mechi.

În România, acest ordin cavaleresc a început să activeze de anul trecut. Deja, Academia s-a remarcat prin numeroase proiecte sociale, spune prorectorul academiei, cavalerul Camillo Torta.

Numeroase personalități publice s-au alăturat deja acestei organizații caritabile. Printre ele se numără președintele Academiei Române, rectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan Aurel Pop, fostul vicepremier, Vasile Dîncu, profesorul universitar Ștefan Florian, preotul romano-catolic Stelian Vereș sau vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

fourteen + eighteen =