Academia Internațională a Sfântului Mauritius, o prezență tot mai intensă în Transilvania

Trimite și altora

Biserica Catolică își intensifică acțiunile caritabile, care sunt tot mai vizibile, în contextul vizitei Papei Francisc în România. Una dintre cele mai dinamice organizații este Academia Internațională a Sfântului Mauritius, condusă de cardinalul Francisc Monterisi și de ducele italian Fabrizio Mechi. Această academie, care este organizată precum un ordin cavaleresc modern, a făcut numeroase donații în beneficiul spitalelor din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, dar și în folosul mănăstirii ortodoxe de la Dumbrava. În România, priorul academiei este Prea Sfinția Sa Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.

Academia Internațională a Sfântului Mauritius a fost fondată în Italia, la inițiativa militarilor din trupele montane. Ei au dorit să omagieze în acest fel memoria Sfântului Mauritius, spune rectorul Academiei, ducele Fabrizio Mechi.

În România, acest ordin cavaleresc a început să activeze de anul trecut. Deja, Academia s-a remarcat prin numeroase proiecte sociale, spune prorectorul academiei, cavalerul Camillo Torta.

Numeroase personalități publice s-au alăturat deja acestei organizații caritabile. Printre ele se numără președintele Academiei Române, rectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan Aurel Pop, fostul vicepremier, Vasile Dîncu, profesorul universitar Ștefan Florian, preotul romano-catolic Stelian Vereș sau vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBanca Mondială, implicată în planul de amenajare a teritoriului județului Cluj
Next articleGrupul Dedeman plătește 120 de milioane de euro pentru The Office
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen − seven =