Episcopii catolici îi îndeamnă pe credincioși să meargă la vot

Trimite și altora

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, îi îndeamnă pe credincioşi să meargă la vot în această zi. El le cere acestora să îşi exercite dreptul la vot în conformitate cu propria lor conştiinţă şi spune că, fără a recomanda vreun partid sau candidat, Biserica Catolică îi preferă pe cei care promovează valorile etice şi morale creştine.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, şi-a exercitat deja dreptul de vot. Declaraţiile sale vin după ce Conferinţa Episcopilor Catolici din Europa a recomandat catolicilor să meargă la urne şi să voteze candidaţii care promovează valorile creştine.

O declaraţie în acest sens a fost adoptată şi de Conferinţa Episcopilor Catolici din România “Viitorul nostru depinde, în mare măsură, de rezultatele acestor alegeri, întrucât ele vor contribui fie la slăbirea, fie la consolidarea legăturilor dintre statele continentului nostru, la îndepărtarea dintre cetăţeni sau la apropierea lor pe un fundament solid de cooperare şi respect reciproc”, arată declaraţia episcopatului din România cu privire la alegerile europene 2019.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAlegeri europene și referendum: Romanii ies la urne in numar mai mare decat la alegerile europene precedente
Next articleViaCluj.tv: Comisarul european Corina Crețu a votat la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

6 − five =