USR a depus legi pentru protejarea ciocârliilor și a caprelor negre

Trimite și altora

 

 

 

 

 

 

 

 

Parlamentarii USR Mihai Goțiu, Allen Coliban și Cornel Zainea au depus două inițiative legislative pentru protejarea ciorcârliilor, respectiv a caprelor negre din România. Propunerile vin ca o reacție la adoptarea cotelor de vânătoare pentru 2019/2020, prin ordin al Ministerului Apelor și Pădurilor, care prevede uciderea a peste 400.000 de ciocârlii și 600 de capre negre.

”De când a apărut știrea despre aprobarea cotelor de vânătoare a ciocârliei de câmp (alauda arvensis), am încercat să aflu și să înțeleg cu ce-or fi greșit păsările astea. Distrug recolte? Periclitează alte specii? Se înmulțesc necontrolat? Ei bine, nimic din toate acestea. Ba, din contră, specia e în declin la nivel european, iar vânarea ei e interzisă în majoritatea țărilor europene (cu excepția Italiei, Franței, Greciei, Ciprului, Maltei și… României). Iar de vânat se vânează pur și simplu pentru că limba ciocârliei e considerată a fi o delicatesă prin restaurantele din unele țări vestice, îndeosebi Italia. Cum, în timpul vânătorii, ciocârlia de câmp e aproape imposibil de identificat de alte specii de ciocârlii, braconajul e la liber cu patalama de la Ministerul Apelor și Pădurilor”, scrie senatorul Mihai Goțiu, într-o postare pe Facebook.

Propunerile legislative prevăd includerea ciorcârliei de câmp, respectiv a caprei negre în lista cu specii protejate, prevăzute în Anexa 2 a Legii vânătorii. O petiție inițiată pe platforma Declic, pentru includerea ciocârliei pe lista animalelor protejate de lege a strâns, în câteva săptămâni, peste 26.000 de semnături.

Comments

comments

SHARE
Previous articleÎncepe Bursa locurilor de muncă pentru tineri ”HaiAcasă!”
Next articlePrimăria Florești a cumpărat o ambulanță pentru ISU
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

7 + 13 =