Cojocna sau litoralul Clujului

Trimite și altora

Băile sărate din Cojocna au devenit un adevărat litoral al Clujului. Foarte mulți clujeni merg acolo nu doar pentru a scăpa de canicula din oraș, ci și pentru că aceste ape, precum și nămolul din stațiune, au proprietăți curative.

Lacurile sărate din Cojocna s-au format pe locul unor exploatări de sare care datau din perioada romană și care au fost invadate de apa unor izvoare subterane. În perioada Imperiului Austro-Ungar, localnicii au luat un împrumut pentru a finanța amenajarea unor băi în satul de lângă Cluj. Datorită proprietăților curative ale apelor sărate, stațiunea a început să fie căutată de tot mai mulți turiști. Stațiunea a renăscut după ce, în anul 2008, a fost reamenajată cu ajutorul fondurilor europene.

Băile Cojocna oferă turiștilor nu doar posibilitatea de a se relaxa, ci și posibilitatea de a face tratamente de tip spa.

În această perioadă, Băile Cojocna au redevenit un adevărat litoral al Clujului. Cei care nu au posibilitatea materială ori timpul necesar pentru a merge la mare se relaxează în stațiunea situată la doar o jumătate de oră de mers cu mașina din centrul Clujului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleȘcoala informală de IT creează mai mult decât specialiști în tehnologia informației: creează comunități
Next articleÎncepe Jazz in the Park. Află noutățile și programul
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen + one =