Cojocna sau litoralul Clujului

Trimite și altora

Băile sărate din Cojocna au devenit un adevărat litoral al Clujului. Foarte mulți clujeni merg acolo nu doar pentru a scăpa de canicula din oraș, ci și pentru că aceste ape, precum și nămolul din stațiune, au proprietăți curative.

Lacurile sărate din Cojocna s-au format pe locul unor exploatări de sare care datau din perioada romană și care au fost invadate de apa unor izvoare subterane. În perioada Imperiului Austro-Ungar, localnicii au luat un împrumut pentru a finanța amenajarea unor băi în satul de lângă Cluj. Datorită proprietăților curative ale apelor sărate, stațiunea a început să fie căutată de tot mai mulți turiști. Stațiunea a renăscut după ce, în anul 2008, a fost reamenajată cu ajutorul fondurilor europene.

Băile Cojocna oferă turiștilor nu doar posibilitatea de a se relaxa, ci și posibilitatea de a face tratamente de tip spa.

În această perioadă, Băile Cojocna au redevenit un adevărat litoral al Clujului. Cei care nu au posibilitatea materială ori timpul necesar pentru a merge la mare se relaxează în stațiunea situată la doar o jumătate de oră de mers cu mașina din centrul Clujului.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY