Cine sunt tinerii savanți care au câștigat Premiile Rada Mihalcea

Trimite și altora

60 de tineri cercetători de la cele mai prestigioase universități și institute științifice din România au participat la ediția din acest an a Premiilor Rada Mihalcea. Aceste premii poartă numele celei mai cunoscute cercetătoare de origine română din Statele Unite ale Americii și sunt destinate tinerilor savanți, cu vârsta sub 35 de ani, care activează în domeniul științelor fundamentale și ingineriei. Clasamentul final din acest an a fost dominat de reprezentantele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.

Foarte mulți dintre tinerii din România sunt implicați în proiecte de cercetare de un foarte înalt nivel științific. Chiar dacă, uneori, acești tineri nu au la dispoziție resursele materiale de care se bucură colegii lor din Occident, ei compensează acest neajuns prin inventivitate, inovare și originalitate, spune cercetătoarea româncă Rada Mihalcea.

În acest an, în competiția națională, cele mai multe puncte au fost adunate de reprezentantele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor din București. Nicoleta Apostol a obținut premiul I, în valoare de 3.000 de dolari, iar Cristina Beșleagă-Stan a obținut premiul III, în valoare de 1.000 de dolari.

Pe podium a urcat și Cristian Cazacu, cu premiul II, de la Universitatea București, care a primit 2.000 de dolari. Au existat și patru mențiuni, acordate Ioanei Laurei Velicu de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Denisei Burghele de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Dianei Gulei de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj, precum și Alinei Hossu, de la Centrul de Cercetare a Mediului și de Efectuare a Studiilor de Impact din București. Dosarele de candidatură ale tinerilor cercetători au fost evaluate de 70 de savanți români, care activează în întreaga lume.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × 2 =