Cum arată noul videoclip de prezentare a Clujului și ce glume se fac în legătură cu el

Trimite și altora

Clujul se promovează în străinătate cu un nou videoclip, intitulat, Cluj – The City of Hearts. Videoclipul, lung de aproape trei minute, explorează sloganul turistic al orașului, Cluj, The Heart of Transylvania.

Noul videoclip de promovare a Clujului încearcă să descrie orașul drept un amestec de vechi și nou, de natură și inovare, un loc bun atât pentru cei care studiază, cât și pentru cei care muncesc. Povestea începe cu dealurile molcome ale Transilvaniei și continuă cu o imagine panoramică, filmată din dronă, a centrului orașului, în care pot fi văzute clădiri vechi de șapte secole, dar și clădiri care sunt acum în construcție.

Videoclipul mai arată ruinele așezării romane Napoca, clădiri și biserici medievale, dar și ansamblurile baroce din centrul orașului. Apoi, sunt prezentate câteva dintre cele mai frumoase clădiri de birouri, universități, precum și ateliere în care au fost filmate imagini spectaculoase, inclusiv bronz topit. Nu lipsesc imaginile din centrul vechi, lacul din Parcul Central, valea Someșului Mic, care străbate orașul, precum și competițiile sportive de nivel mondial care au fost găzduite de Cluj.

De un spațiu generos se bucură festivalurile precum Untold. Printre personalitățile și personajele care pot fi recunoscute se numără DJ-ii care îi țin pe clujeni treji până dimineața, la fiecare început de august, sportivi ca Simona Halep, dar și reprezentanți ai clusterelor inovative, care sunt tot mai cunoscuți pe plan local.

Videoclipul mai face referire și la gastronomia locală, de la varză a la Cluj la gulaș, iar autorii încearcă să glumească: naratorul spune Cluj, the city of hearts and brains, adică orașul inimilor și al creierelor. Este, cumva, o aluzie la vechea glumă care circulă prin Cluj și care spune că Banatu-i fruncea, dar Ardealu-i creierul. Însă gluma a născut alte glume, pentru că utilizatorii de Internet au remarcat că din prezentarea orașului lipsesc spitalele și că nu e frumos ca din videoclipul Cluj – orașul inimilor să lipsească tocmai Institutul Inimii…

Comments

comments

SHARE
Previous articleCine sunt tinerii savanți care au câștigat Premiile Rada Mihalcea
Next articleWetterbest lansează un nou tip de protecție pentru acoperișuri
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 + 18 =