Turiști din străinătate, atrași de cicloturism în Cluj

Trimite și altora

Tot mai multe agenții și cluburi de turism promovează cicloturismul în zona Clujului. În general, turiștii aleg trasee prin Munții Apuseni, ori expediții pe bicicletă spre nordul județului, mai ales spre stufărișurile din zona Lacul Știucilor – Sic, din apropiere de Gherla.

Pasionații de ciclism au creat mai multe circuite turistice în județul Cluj. Unul dintre cele mai spectaculoase străbate dealurile care mărginesc Valea Someșului Mic spre Săcălaia și Sic. Turiștii merg pe bicicletă la Nicula, apoi la Lacul Știucilor și ajung apoi în centrul satului Sic, care păstrează case cu o arhitectură veche de sute de ani. Alte trasee sunt cele din Munții Apuseni. De exemplu, sunt turiști care pleacă din Huedin spre Sâncraiu, apoi spre Brăișor. Un alt traseu pornește din Muntele Băișorii și merge spre Muntele Filii. Turiștii din Muntele Băișorii sunt încântați de frumusețea peisajelor montane.

Sunt tot mai multe pensiuni din Munții Apuseni care oferă turiștilor posibilitatea de a închiria biciclete. Însă cei cu adevărat profesioniști vin cu propriile lor vehicule. Este vorba de biciclete care costă câteva mii de euro și care utilizate pentru a înfrunta cele mai dificile trasee din Carpați.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY