Drumul rușinii: Cluj – Gilău – Mărișel

Trimite și altora

Dezvoltarea uneia dintre cele mai frumoase zone turistice din județul Cluj este împiedicată de starea rușinoasă a drumului județean care asigură legătura Clujului, prin Gilău și Someșul Cald, cu Mărișelul. Pe o porțiune de 20 de kilometri, pseudocarosabilul este mai mult o colecție de gropi decât asfalt. Localnicii sunt exasperați, iar situația este complicată de faptul că firma care a câștigat contractul pentru reabilitarea drumului, Kiat, a intrat în insolvență. 

Teoretic, de repararea drumului ar trebui să se ocupe Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din subordinea Consiliului Județean Cluj. Practic, însă, drumul este pustiu. Nu există nici urmă de utilaj din Gilău până în Mărișel.

”Au început să frezeze gropile, dar, vineri, ne-au spus că utilajul lor s-a stricat, așa că au plecat muncitorii de pe șantier”, spune unul dintre localnicii din Mărișel. ”Dacă doar peticesc drumul, la anul va fi într-o stare la fel de proastă ca acum. Mai bine ar reface tot drumul, pentru că acum este o pedeapsă să circuli pe acest drum”, a spus unul dintre turiști.

Redacția ClujInsider.ro a solicitat responsabililor Direcției de Administrate a Domeniului Public și Privat un punct oficial de vedere referitor la această problemă. Acest punct de vedere va fi publicat de îndată ce va fi furnizat pe adresa redacției.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY