On(Cool) Art sau când suferința devine artă pură

Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj găzduiește o expoziție cu totul aparte. Este vorba de fotografii care înfățișească cicatrici pictate ale unor paciente care se luptă ori care au învins cancerul. Ideea sublimării suferinței în artă aparține reprezentantelor Asociației Oameni Buni, care au lansat proiectul On(Cool) Art.

Fotografiile expuse la Cluj nu au ca temă suferința, ci tăria de caracter a celor care își duc lupta până la capăt și care au puterea să sfideze o boală nemiloasă. Povestea cicatricilor este povestea celor care nu se lasă învinși, spune reprezentanta Asociației Oameni Buni, Alina Nistor.

Această expoziție arată că există speranță și frumos chiar și în cele mai grele clipe, spune una dintre susținătoarele proiectului, Mariana Zorger.

Ideea expoziției s-a născut în cadrul Centrului de Zi Spirit Liber. Acesta oferă terapie prin artă, dar și spectacole, teatru ori ieșiri în aer liber persoanelor care se luptă cu cancerul ori aparținătorilor celor care încearcă să învingă această boală. Accesul la expoziție era gratuit.

Mai multe detalii, într-o emisiune ViaCluj.tv

 

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

4 + 14 =