On(Cool) Art sau când suferința devine artă pură

Trimite și altora

Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj găzduiește o expoziție cu totul aparte. Este vorba de fotografii care înfățișească cicatrici pictate ale unor paciente care se luptă ori care au învins cancerul. Ideea sublimării suferinței în artă aparține reprezentantelor Asociației Oameni Buni, care au lansat proiectul On(Cool) Art.

Fotografiile expuse la Cluj nu au ca temă suferința, ci tăria de caracter a celor care își duc lupta până la capăt și care au puterea să sfideze o boală nemiloasă. Povestea cicatricilor este povestea celor care nu se lasă învinși, spune reprezentanta Asociației Oameni Buni, Alina Nistor.

Această expoziție arată că există speranță și frumos chiar și în cele mai grele clipe, spune una dintre susținătoarele proiectului, Mariana Zorger.

Ideea expoziției s-a născut în cadrul Centrului de Zi Spirit Liber. Acesta oferă terapie prin artă, dar și spectacole, teatru ori ieșiri în aer liber persoanelor care se luptă cu cancerul ori aparținătorilor celor care încearcă să învingă această boală. Accesul la expoziție era gratuit.

Mai multe detalii, într-o emisiune ViaCluj.tv

 

Comments

comments

SHARE
Previous articleInvestitorii asiatici, atrași de metropolele în dezvoltare din Europa Centrală și de Est – Clujul este pe listă
Next articleAdio, Dăncilă! Moțiunea de cenzură a trecut
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

six + 15 =