De anul viitor, nu mai scoți laptopul la control pe aeroportul din Cluj

Trimite și altora

Conducerea Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” a demarat procedurile de îmbunătățire a echipamentelor de securitate, astfel încât pasagerii să nu mai trebuiască să își scoată laptopurile din bagaje. În plus, nu vor mai restricții la cantitatea de lichide transportată în bagajul de mână. Echipamentele vor fi cumpăratecu bani europeni, a anunțat directorul aeroportului clujean, David Ciceo, în emisiunea România Via Cluj, de la Via Cluj TV.

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” raportează anul acesta o creștere a traficului de pasageri cu 5%, ceea ce înseamnă că până la finalul anului, la Cluj ar urma să fie înregistrați 2,9 milioane de pasageri, cu un profit de 4 milioane de euro anual. Dintre aceștia, aproape un milion de pasageri sunt cei care mergeau până acum de pe aeroportul din Budapesta, a precizat David Ciceo.

Conducerea aeroportului clujean spune că își propune să atingă pragul de 7 milioane de pasageri, până în 2035. Pentru ca această țintă să fie atinsă, trebuie dus la bun sfârșit planul de prelungire a pistei, pentru care este nevoie de devierea râului Someș. După finalizarea pistei de 3.400 de metri, pe aeroportul clujean ar putea ateriza și decola și avioane de mari dimensiuni care pot asigura curse transatlantice.

”După terminarea pistei noi garantăm că vom avea cel puțin zboruri Cluj – New-York. Există un interes foarte mare pe aeroporturile regionale pentru zborurile intercontinentale. De asemenea, pentru 7 milioane de pasageri ne trebuie un nou terminal, o cale de rulare nouă, vom începe anul viitor să construim o cale de rulare nouă. Acum, pe calea de rulare veche avem restricții pentru aeronavele care depășesc 51 de tone”, a precizat David Ciceo, directorul aeroportului clujean.

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY