O nouă șosea va lega Floreștiul de Cluj-Napoca

Trimite și altora

Autoritățile locale din cea mai mare comună din România, Florești, au anunțat că vor începe construcția unei centuri de ocolire care ar urma să unească această localitate cu Clujul. De asemenea, această centură rutieră din zona de sud a Floreștiului va asigura accesul spre zona turistică Băișoara. Un asemenea proiect este considerat drept unul absolut necesar, deoarece el ar reprezenta o alternativă la cel mai aglomerat segment de drum din Transilvania, porțiunea Drumului European E60 dintre Cluj-Napoca și Florești.

Proiectul construirii unei centuri ocolitoare care să preia o parte a traficului rutier de pe ruta Cluj-Napoca – Florești este unul mai vechi. Pe o porțiune a acestui viitor drum au început deja lucrărilor, însă autoritățile au fost nevoite să rezilieze contractul de execuție, deoarece firma care a câștigat licitația a ajuns la concluzia că prețurile oferite nu acoperă costurile reale ale lucrărilor. Primarul comunei Florești, Horea Șulea, a anunțat că proiectul va fi îmbunătățit, iar șoseaua va fi prelungită.

Noua centură rutieră este necesară, în condițiile în care mulți dintre cei 40.000 de locuitori ai Floreștiului fac zilnic naveta la Cluj, ceea ce generează o aglomerație considerabilă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY