Cum va arăta noul campus al Academiei de Muzică

Trimite și altora

Conducerea Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima a prezentat azi detalii despre noul campus care urmează să fie ridicat în zona Colina. Clădirea abandonată care ar fi trebuit să devină spital va deveni noul sediu al Academiei, în condițiile în care imobilul în care funcționează în prezent al fost retrocedat Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla. Pentrul noul campus, Guvernul a alocat suma de 37 de milioane de euro.

Noul campus al Academiei de Muzică va include spații administrative și educative, o sală de concerte care va avea 835 de locuri, deci dimensiuni comparabile cu cele ale Operei Naționale Române și Operei Maghiare, o sală de orgă cu peste 200 de locuri, spații pentru repetiții și pentru studiu individual, precum și un cămin și o sală de sport. Instituția va avea la dispoziție o suprafață mai mare de 20.000 de metri pătrați. Clădirea abandonată va fi refăcută și extinsă, pentru a corespunde nevoilor Academiei de Muzică Gheorghe Dima. Potrivit actului aprobat de Guvern, lucrările la noul campus ar urma să dureze 24 de luni. În perioada următoare vor avea loc procedurile de achiziție publică pentru realizarea efectivă a campusului, potrivit ClujToday.ro.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul a depășit Timișul la PIB/capita
Next articleCine va conduce Compania de Transport Public în următorii patru ani?
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

6 − three =