Clujana iese din insolvență

Trimite și altora

Unul dintre cei mai vechi producători de pantofi din România se pregătește să iasă din insolvență. Este vorba de fabrica de pantofi Clujana, deținută de Consiliul Județean Cluj, care a reușit să se redreseze din punct de vedere economic în ultimii ani. În perioada următoare, Clujana urmează să își relanseze magazinul on-line de pantofi și să își extindă rețeaua de magazine fizice în București, precum și în alte centre urbane mari.

Fabrica de pantofi Clujana a reușit să revină pe profit și plănuiește extinderea magazinelor sale fizice și virtuale, precum și lansarea unor noi game de pantofi și de accesorii. Decizia oficială de ieșire din insolvență este așteptată chiar în acest zile, când dosarul depus de administratorul judiciar va fi analizat de judecătorul sindic. Tot în perioada următoare, producția efectivă va fi mutată pe o platformă industrială modernă, în Parcul Tetarom, care aparține tot Consiliului Județean Cluj. Vechile clădiri ale fabricii Clujana, care sunt în apropierea centrului orașului, vor primi o altă destinație. Cel mai probabil, în ele vor fi organizate activități administrative și culturale.

Fabrica de pantofi a fost înființată în anul 1911, de către familia de industriași Renner. Fabrica s-a dezvoltat treptat, iar în anul 1948 a fost confiscată de comuniști. Numărul muncitorilor a crescut treptat, iar în anii 1980, Clujana avea peste 8.000 de angajați. După căderea comunismului, Clujana și-a pierdut piețele de export. Condusă prost, fabrica și-a oprit producția în 1999 și și-a reluat-o în 2004. În prezent, are peste 300 de angajați.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCât va costa proiectarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj
Next articleCastelul Banffy din Bonțida va avea un atelier de restaurat mobilă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty + thirteen =