Cel mai important festival de ceramică din Transilvania va avea o ediție specială de Centenar

Trimite și altora

Cel mai important festival internațional destinat ceramicii contemporane din Transilvania, Caolin, va avea o ediție specială dedicată Centenarului. Această ediție va fi organizată în Bastionul Croitorilor, ridicat în Evul Mediu pentru a întări zidul vechii cetăți a orașului. Directorul festivalului, artistul ceramist Ioan Sumedre junior, a anunțat că aplicația festivalului destinată artiștilor va fi lansată peste câteva ore, iar festivalul efectiv va avea loc în perioada 23 – 25 noiembrie. Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană Caolin se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

Această ediție a festivalului Caolin va reuni elita artistică a ceramiștilor români, iar invitația de a participa la evenimentul de la Cluj a fost lansată și artiștilor din străinătate. Spre deosebire de edițiile precedente, festivalul Caolin va fi organizat în spațiul centrului cultural care a fost amenajat în interiorul celui mai impunător bastion de apărare care făcea parte din sistemul defensiv al cetății Clujului. Bastionul Croitorilor a ajuns la forma sa actuală în timpul principelui Transilvaniei, Gabriel Bethlen, iar în prezent este unul dintre cele mai interesante spații expoziționale din Cluj, spune fondatorul festivalului, Ioan Sumedre junior.

Publicul este invitat nu doar să viziteze standurile, ci și să participe la ateliere interactive, care vor fi organizate în cafeneaua festivalului, care funcționează în imediata apropiere a Bastionului Croitorilor, mai spune artistul Ioan Sumedre junior. Festivalul Caolin va și posibilitatea de a cumpăra unele dintre obiectele de artă expuse.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAu fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul Pădureni – Satu Lung
Next articlePlafonare a creșterii prețurilor pe piața imobiliară din Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × three =