Cum funcționează IMM Invest – Opinia expertului Dan Mureșan

Trimite și altora

Programul IMM Invest are un impact limitat în economia reală din cauza birocrației și a problemelor de comunicare dintre reprezentanții statului, cei ai băncilor și cei ai firmelor. Dacă vina pentru birocrație aparține în primul rând statului, vina pentru proasta comunicare aparține și antreprenorilor care au crezut că vor primi bani cadou, spun reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, citați de Via Cluj TV.

Pandemia de coronavirus are un impact profund în economia reală. De aceea, Guvernul a gândit unele mecanisme menite să ajute la relansarea economiei. Unul dintre ele este IMM Invest. Însă acest program a fost afectat de probleme de comunicare între reprezentanții statului și antreprenori, spune vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Dan Mureșan.

O altă problemă este reprezentată de suprapunerea birocrației publice cu birocrația băncilor, mai spune Dan Mureșan.

Economistul Dan Mureșan este de părere că acest program guvernamental poate deveni viabil, dacă și băncile vor înțelege că trebuie să își asume unele riscuri, pentru că în criza precendentă, Guvernul a susținut băncile, de aceea băncile au datoria morală de a-și asuma acum un rol activ în susținerea societății.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 + thirteen =