Cum a schimbat pandemia modul în care facem turism

Trimite și altora

Pandemia de coronavirus a schimbat modul în care facem turism. Chiar dacă măsurile de distanțare socială au fost relaxate, foarte mulți dintre români sunt prudenți. Unii iau în calcul riscurile sanitare atunci când își aleg destinațiile preferate, iar alții iau în calcul și riscurile economice, potrivit Via Cluj TV.

Până în acest an, foarte mulți dintre români preferau să plece în vacanță cu avionul și, astfel, aveau o zi sau două în plus de stat la plajă sau la munte. Însă teama de îmbolnăvire cu coronavirusul îi determină pe foarte mulți români să plece în vacanță cu mașina, spune fondatoarea unei agenții de turism din Cluj, Wens Travel, Mihaela Călușer.

În general, românii care merg cu mașina iau în calcul destinații turistice care sunt situate la distanțe cuprinse între 200 și 2.000 de kilometri de casele lor, mai spune Mihaela Călușer.

Evoluția turismului va depinde foarte mult în perioada următoare de doi factori. Primul este reprezentat de evoluția pandemiei de coronavirus. Cel de-al doilea este reprezentat de perspectivele de relansare economică.

Comments

comments

SHARE
Previous articleUBB a înființat Institutul „Emil G. Racoviță” pentru studierea vieții în condiții extreme
Next articlePiața imobiliară dă semne de revenire la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eighteen + six =