Uleiurile presate la rece în Transilvania, care au ajuns pe masa Principelui Charles al Țării Galilor

Trimite și altora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O mică afacere de familie din județul Cluj a devenit cunoscută de pasionații de gastronomie din întreaga Europă. Este vorba de un atelier din satul Luncani, comuna Luna, care produce uleiuri presate la rece. Calitatea deosebită a acestor uleiuri este atestată de stele acordate de un juriu extrem de exigent, cel al Institutului pentru Calitate și Gust din Bruxelles. De asemenea, micul atelier fondat de familia Tulai a primit eticheta de Furnizor Oficial al Casei Regale a României, iar printre cei care apreciază aceste uleiuri se numără și Prințul Charles al Țării Galilor.

Micul atelier care produce uleiuri presate la rece a fost fondat în satul Luna, imediat după Revoluție. Primii clienți au fost sătenii de pe Câmpia Transilvaniei, care veneau cu semințele de floarea soarelui, obținute din culturile proprii. Treptat, afacerea a crescut și s-a mutat în satul vecin, Luncani, acolo unde familia Tulai avea o parcelă mai mare de pământ. Acolo, atelierul are o clădire generoasă, care a fost vizitată inclusiv de membri ai Familiei Regale a României, după ce această afacere de familie a primit eticheta de Furnizor Oficial al Casei Regale a României, după cum spune una dintre proprietarele afacerii, Felicia Tulai.

Printre cei care au gustat și apreciat aceste uleiuri, precum și preparate culinare care încorporează uleiurile produse de familia Tulai se numără și Prințul Charles al Țării Galilor. De asemenea, mai multe sortimente de ulei au primit stele din partea prestigiosului Institut pentru Calitate și Gust din Bruxelles. Stelele acordate de acest Institut sunt asemănătoare stelelor Michelin acordate restaurantelor, spune Felicia Tulai.

Uleiurile sunt produse exclusiv cu ingrediente din Transilvania. Există uleiuri de floarea-soarelui, de dovleac, de nucă, de in sau de rapiță, precum și uleiuri aromate cu cimbrișor, busuioc sau alte plante aromatice cultivate în zonă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY