Trafic rutier îngreunat din cauza poleiului – CJ Cluj acționează pe drumurile din județ

Trimite și altora

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Cluj, în urma căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate și de fenomenul de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

Cu toate acestea, în cursul dimineţii de marți, 19.01.2021, pe raza judeţului Cluj nu existau drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, conform reprezentanților instituției județene.

CJ Cluj a intervenit pe drumurile din județ cu utilaje și material antiderapant.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 18 ianuarie 2021, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 58 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 22 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 43 de drumuri judeţene, cu 21 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 57 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de luni, 18 ianuarie 2021, s-a intervenit pe 6 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni, 18 ianuarie 2021, s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe un drum județean, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 38 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, potrivit instituției județene, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Reprezentanții forului administrativ județean atrag, însă, atenția asupra faptului că pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului de iarnă, chiar dacă drumurile sunt deschise traficului.

 

 

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × five =