Estimare: Volumul comerțului electronic ar putea depăși pragul de șapte miliarde de euro

Trimite și altora

Volumul comerțului electronic din România ar putea depăși în acest an un nou record. Dacă la finalul lui 2020, a fost atins pentru prima oară în istorie pragul de șase miliarde de euro, în acest an, volumul total al vânzărilor pe Internet ar putea depăși pragul de șapte miliarde de euro. Și aceasta pentru că tot mai mulți antreprenori investesc în on-line.

Pandemia de coronavirus a schimbat în mare parte obiceiurile de consum ale românilor. Măsurile sanitare i-au făcut pe mulți dintre cumpărători să descopere comerțul electronic. În 2020, volumul comerțului electronic a crescut de la 4,3 miliarde de euro la șase miliarde de euro. Specialiștii în economie se așteaptă ca, în acest an, rata de creștere a comerțului electronic să fie, în medie, de 20 la sută.

Creșterea este susținută de investiții tot mai consistente în on-line. Însă antreprenorii care și-au planificat astfel de investiții ar trebui să cunoască foarte bine domeniul în care vor să activeze, spune Ovidiu Joița, specialist în Search Engine Optimisation.

Autoritățile au tot interesul să încurajeze dezvoltarea comerțului on-line. Potrivit reprezentanților Ministerului Finanțelor Publice, în acest fel este redusă și evaziunea fiscală.

Comments

comments

SHARE
Previous articleStație de încărcare pentru mașini electrice la Cluj Arena
Next articleInteres tot mai mare la Cluj pentru casele inteligente
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − fifteen =