Autoritățile sprijină relansarea sectorului HoReCa din Cluj

Trimite și altora

Autoritățile sprijină relansarea sectorului HoReCa din Cluj. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă au decis să finanțeze formarea profesională a persoanelor care își caută un loc de muncă în domeniu. Și aceasta pentru că, în perioada pandemiei, mulți dintre foștii angajați ai restaurantelor, hotelurilor și cafenelelor și-au găsit alte locuri de muncă.

Sectorul HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate domenii economice de pandemia de coronavirus. În perioada stării de urgență, restaurantele, cafenelele și barurile au fost închise, iar în această perioadă există numeroase restricții care limitează activitatea acestor unități economice. De aceea, mulți dintre foștii angajați din domeniu s-au reorientat spre alte activități. Foarte mulți foști ospătari muncesc acum în domeniul livrărilor, de exemplu. În aceste condiții, redeschiderea restaurantelor poate fi întârziată de lipsa angajaților, astfel că autoritățile au decis să finanțeze pregătirea profesională a celor care vor să lucreze în domeniu, spune directoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Cluj, Anamaria Chiciudean, prezentă la Via Cluj TV.

Problema forței de muncă este una serioasă. În Cluj-Napoca, rata șomajului este de doar aproximativ 1,7 la sută, iar în evidențele autorităților se află mai puțin de 6.500 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Rata șomajului va scădea și mai mult, în contextul în care firmele de construcții își reiau activitatea.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePiața imobiliară din Cluj, resetată de pandemie
Next articleGrupul ProVita investește 12 milioane de euro într-un nou spital multidisciplinar
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × three =