Turda va avea un aquapark de 17 hectare

Trimite și altora

Vești bune pentru locuitorii județului Cluj. Un aquapark cu o suprafață de 17 hectare va fi amenajat în Turda. Valoarea proiectului este estimată la aproximativ 22 de milioane de euro, iar finanțarea ar urma să provină din fondurile europene. Primarul din Turda, Cristian Matei, crede că această investiție este necesară pentru a pune în valoare potențialul turistic al municipiului, potrivit ClujToday.ro.

Turda a devenit una dintre cele mai vizitate stațiuni turistice din România datorită salinei amenajate cu ajutorul fondurilor europene. În oraș există numeroase obiective turistice, precum castrul roman al Legiunii a V-a Macedonica, Palatul Princiar din Evul Mediu ori vechi lăcașuri de cult. Însă turiștii petrec foarte puțin timp în oraș, de aceea, administrația locală vrea să îi atragă și cu ajutorul unui aquapark, care va fi amenajat pe o suprafață de 17 hectare, spune primarul Cristian Matei, potrivit Via Cluj TV.

Proiectul aquaparkului va fi completat de amenajarea malurilor Arieșului, mai spune primarul Cristian Matei.

Aquapark-ul nu este o soluție singulară. În Turda, există două investiții care pun deja în valoare potențialul curativ al apelor sărate. Este vorba de vechiul bazin roman și de ștrandul de la Durgău, de lângă intrarea principală în Salina Turda.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRelaxarea măsurilor sanitare oferă speranțe industriei HoReCa
Next articleRomânia, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul digitalizarea economiei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × 5 =