Relaxarea măsurilor sanitare oferă speranțe industriei HoReCa

Trimite și altora

Industria HoReCa din Cluj începe să își revină în contextul relaxării măsurilor sanitare menite să limiteze răspândirea coronavirusului. În prezent, restaurantele pot funcționa în Cluj-Napoca la 50 la sută din capacitate, iar speranțele hotelierilor se leagă de cea de-a doua jumătate a anului.

Domeniul turismului a început să își regăsească suflul la Cluj. Primele zile care au trecut de la relaxarea măsurilor sanitare au adus creșterea numărului de rezervări în hotelurile clujene. Deocamdată, a repornit motorul reprezentat de turismul de afaceri, pentru că multe dintre festivaluri au fost amânate pentru anul 2022. Oricum, există perspective mai bune decât anul trecut, spune reprezentanta unui lanț hotelier internațional, Andreea Bălaj.

Redeschiderea restaurantelor și a cafenelelor duce la reducerea șomajului, care, oricum, era foarte mic în Cluj, spune directoarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din județ, Anamaria Chiciudean.

Crește rapid și turismul extern. Acesta este consecința reluării zborurilor internaționale. Dacă în aprilie, aeronavele aveau o încârcare de 27 la sută, în mai, gradul de încărcare a crescut la 35 la sută, iar tendința de creștere se va menține și în iunie, spun experții în domeniu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleVaccinarea profesorilor dă rezultate: Incidența noilor cazuri de coronavirus scade după reluarea cursurilor
Next articleTurda va avea un aquapark de 17 hectare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

20 − 4 =