Cerere tot mai mare pentru serviciile de marketing digital

Trimite și altora

România este țara europeană cu cea mai mare creștere a volumului comerțului electronic în perioada pandemiei. Această creștere a dus și la cererea de servicii de comunicare și marketing digital, realizate de agenții specializate. Multe dintre acestea includ și algoritmi de inteligență artificială, precum și roboți software.

Pandemia a dus la mutarea comerțului în on-line, în condițiile în care restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului au făcut ca multe dintre magazinele fizice să nu mai poată funcționa perioade îndelungate. Românii au adoptat fără probleme soluțiile on-line, care au permis economiei românești să performeze peste așteptări. Astfel, potrivit datelor adunate de organizația E-Commerce Europe, România a fost țara europeană cu cea mai mare creștere a volumului comerțului on-line. Creșterea în România a fost de 35 la sută, comparativ cu o creștere medie de 27 la sută la nivel european. Acest lucru a dus la creșterea cererii de servicii de marketing on-line, derulate mai ales prin intermediul social-media, spune fondatoarea unei agenții care oferă astfel de servicii, Mădălina Stănescu.

Multe dintre soluții presupun utilizarea algoritmilor de inteligență artificială și a unor roboți software, mai spune Mădălina Stănescu.

Experții în economie se așteaptă ca această tendință de creștere a volumului comerțului electronic să continue, chiar dacă restricțiile vor fi ridicate treptat. Creșterea comerțului electronic va fi alimentată în perioada următoare de creșterea economiei românești, pe care experții FMI o prognozează la 6 la sută din PIB pentru acest an.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRomânia, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul digitalizarea economiei
Next articleNoi condiții de intrare în Turcia pentru turiștii care pleacă din România
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen − 2 =