CJ Cluj interzice navigația poluantă pe lacurile Tarnița și Fântânele

Trimite și altora

Urmare a adoptării de către Consiliul Județean (CJ) Cluj a noilor regulamente de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele, inclusiv a mecanismelor de control și a sancțiunilor aplicabile, acestea au fost validate de către Ministerul Transporturilor care a emis marți, 6 iulie 2021, ordinul necesar.

Suplimentar față de măsurile deja luate, Consiliul Județean va achiziționa două ambarcațiuni, camere de filmat în zonele de acces , precum și o autoutilitară.

Tot pentru a dispune de un control sporit și o monitorizare eficientă a navigației va fi utilizată și o dronă aflată deja în dotarea instituției.

,,𝑂𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑐𝑢 𝑖𝑛𝑐ℎ𝑒𝑖𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑒, 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑢𝑛𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑟𝑜𝑔𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑠𝑖 𝑚𝑖𝑗𝑙𝑜𝑎𝑐𝑒 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡𝑖𝑒 𝑖𝑛 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑡𝑒𝑗𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑧𝑜𝑛𝑒. 𝑀𝑎 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟 𝑐𝑎 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡 𝑠𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑚 𝑜 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑑𝑢𝑟𝑎 𝑐𝑙𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑎𝑟𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑎 𝑟𝑒𝑔𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑧𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑚𝑎𝑛𝑖𝑒𝑟𝑎 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑎 𝑛𝑎𝑣𝑖𝑔𝑎𝑡𝑖𝑎 𝑎𝑚𝑏𝑎𝑟𝑐𝑎𝑡𝑖𝑢𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑙𝑎𝑐𝑢𝑟𝑖”, explică președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În perioada imediat următoare vor fi desfășurate acțiuni de informare, patrulare și control, vor fi delimitate zonele de agrement, se vor stabili și desemna locurile pentru acostarea ambarcațiunilor, vor fi instalate balize, etc.

Ordinul de ministru urmează să își producă efectele juridice de la data publicării în Monitorul Oficial al României.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty − eighteen =