Lucrările de asfaltare pe drumul Ciubăncuța – Ciubanca au fost finalizate

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat lucrările de așternere a covorului asfaltic pe drumul județean 109A (intersecție cu DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca. A fost vizat, astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 7,5 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 48+566 și 56+034.

Lucrările executate anterior asfaltării au constat în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea de podețe precum și tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului.

”𝐹𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑠𝑓𝑎𝑙𝑡𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑠𝑒𝑐𝑡𝑜𝑟 𝑣𝑎 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎 𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑒𝑐𝑜𝑛𝑜𝑚𝑖𝑐𝑜-𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑎 𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑖𝑖 𝑧𝑜𝑛𝑒, 𝑐𝑢 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑐𝑢 𝑐𝑎𝑡 𝐷𝐽 109𝐴 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑜 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑓𝑎𝑐𝑖𝑙𝑎 𝑠𝑖 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑙𝑒 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑠𝑖 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑗”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În urma finalizării asfaltării, de pe acest sector de drum au fost extrase carote, de către un laborator specializat, pentru verificarea calității stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi a consistenței acestuia.

În vederea completei finalizări a lucrărilor, pe acest sector de drum județean urmează a mai fi executate o serie de operațiuni constând în realizarea de acostamente, refacerea timpanelor podețelor și realizarea acceselor la drumurile laterale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × five =