Lucrările de asfaltare pe drumul Ciubăncuța – Ciubanca au fost finalizate

Trimite și altora

Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat lucrările de așternere a covorului asfaltic pe drumul județean 109A (intersecție cu DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca. A fost vizat, astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 7,5 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 48+566 și 56+034.

Lucrările executate anterior asfaltării au constat în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea de podețe precum și tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului.

”??????????? ?????????? ??????? ?????? ?? ?????? ?????? ???????? ?? ???? ?? ???????? ??????????? ?????????-??????? ? ???????? ????, ?? ???? ??? ???? ?? ??? ?? 109? ??????? ? ???????? ?????? ?? ?????? ????? ???????? ???? ?? ?????”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În urma finalizării asfaltării, de pe acest sector de drum au fost extrase carote, de către un laborator specializat, pentru verificarea calității stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi a consistenței acestuia.

În vederea completei finalizări a lucrărilor, pe acest sector de drum județean urmează a mai fi executate o serie de operațiuni constând în realizarea de acostamente, refacerea timpanelor podețelor și realizarea acceselor la drumurile laterale.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY