Comunele Buza și Petreștii de Jos își reactualizează PUG-urile

Trimite și altora

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj a semnat certificatele de urbanism necesare în vederea reactualizării Planurilor Urbaniste Generale (P.U.G.) pentru comunele clujene Buza și Petreștii de Jos.

Necesitatea actualizării acestor documentații ce vizează intravilanul și extravilanul a nouă sate, cu o suprafață totală de peste 10.000 hectare și în care locuiesc circa 2.000 de clujeni, a fost determinată de dezvoltarea accentuată a celor două comune și de noile realități socio-economice din zonă. În plus, PUG-urile aflate în vigoare în acest moment sunt foarte vechi, ele fiind întocmite acum mai bine de 20 de ani.

„𝘈𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘰𝘳 𝘥𝘰𝘤𝘶𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘤𝘢𝘳𝘢𝘤𝘵𝘦𝘳 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘤 𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘶𝘤𝘢𝘵 𝘦 𝘯𝘦𝘷𝘰𝘪𝘦, 𝘱𝘦 𝘥𝘦 𝘰 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦, 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘳𝘦𝘭𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘰𝘳𝘢 𝘤𝘶 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘥𝘰𝘮𝘦𝘯𝘪𝘶 𝘴𝘪, 𝘱𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘭𝘵𝘢 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘦, 𝘥𝘦 𝘢𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘷𝘪𝘻𝘪𝘶𝘯𝘪 𝘤𝘰𝘦𝘳𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘴𝘶𝘱𝘳𝘢 𝘥𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵”, susține președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Până în acest moment au întocmit noi documentații urbanistice 13 comune clujene, restul UAT-urilor fiind ori în plin proces de actualizare, ori documentațiile acestora se află încă în termenul de valabilitate.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen − 8 =